UV Rugby

Aqua-club's UV-rugbyhold er et socialt hold der består af både kvinder og mænd, træningen foregår med seriøsitet og 3. halvleg vægtes højt.

Vi spiller i 1 division Syd-Danmark og deltager i cup's rundt i landet. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med uv-rugby og ikke har noget udstyr, kan vi som oftes finde noget du kan låne den første gang. Ring og få en snak med træneren.

Genrelt om UV-Rygby.

Undervandsrugby (UV-rugby) foregår i den dybe ende af svømmebassiner.

Der spilles på tværs i den dybe ende af svømmehallen. Spillet foregår på bunden af bassinet med en bold, der er fyldt med saltvand som er tungere end vandet i bassinet så bolden synker.

Målene er to metalkurve (som ligner basketballkurve eller skraldespande), der ofte er skruet fast i bunden på hver sin side af banen. Boldførende spiller må angribe modspillere. Spillere må angribes så længe de er boldbesiddende. Slag, spark, halsgreb og angreb på badetøj og udstyr er ikke tilladt. Set udefra ligner det nok undervands-brydning.

Hvert hold består af 6 spillere i vandet, 6 udskiftere på kanten og evt. tre reserver. En målmand, højre back, venstre back, højre wing, midtermand og venstre wing. Alle spillere, har en udskifter. Der udskiftes  flyvende. En kamp består af to gange 15 minutters effektiv spilletid med en pause på 5 minutter.

Spillet er meget særpræget fordi det er en af de få boldspil der i udpræget grad benytter alle tre dimensioner.

Udstyr: Dykkerbriller, snorkel, svømmefødder, badetøj (ikke badeshorts) og hætte med ørebeskyttelse..

Mere i denne kategori: « Fridykning

Klub lokale

Vi træffes i vores klub lokale efter aftale

Sanderumvej 154D
5250 Odense SV

Svømmehaller

Aqua Club har svømmehalstider i 4 forskellige svømmehaller. Under hver afdeling kan du se hvilke svømmehaller vi bruger hvornår.